O Leyma Coruña inicia a segunda volta impóndose ao Sammic Hostelería (79-59)

O Leyma Coruña conseguiu inaugurar o tramo definitivo do calendario cun triunfo ante Sammic Hostalaría (79-59) nun encontro que os laranxas romperon no terceiro cuarto.

Os dous conxuntos comezaron moi fríos, con moitos fallos en canastras de dous puntos e problemas no tiro exterior. Un primeiro cuarto que se decantaba para os locais, pero que evidenciaba a escasa proxección ofensiva de ambas as escuadras (14-11) e que favorecía ao conxunto vasco.

No segundo acto, os visitantes melloraban en ataque e trataban de achegarse no marcador (14-13), pero o Leyma, guiado por un moi acertado Sergio Olmos íase ao descanso nove arriba (32-23).

Tras o paso por vestiarios chegaban os mellores minutos dos laranxas. Oito puntos case consecutivos de Monaghan, secundado por boas accións de Fliss puñan en clara vantaxe aos coruñeses (50-35). Aínda que quedaba o definitivo acto, os herculinos encarrilaban cunha certa renda o último período (59-41).

Destacaba neste cuarto cuarto Jesse Chuku, con seis puntos seguidos nos últimos minutos da contenda. Gustavo Aranzana aproveitaba a vantaxe e daba entrada a todos os seus homes dispoñibles, con minutos para Larry Abia e Pablo Ferreiro. O director de xogo lucense acabaría pechando o partido cunha gran xogada persoal.

O Leyma Coruña xogará o seu próximo partido en casa o domingo 28 ás 17.30 horas ante o COB.