O Leyma Básquet Coruña perde en Castelló por un punto tras dominar a primeira parte

Outra derrota das que desbasten e esta quizá un pouco máis, entre outras razóns porque a vitoria dos castellonencos dirimiuse por un punto de diferenza que o rival logrou arrincar na súa casa no último suspiro o partido cun tiro libre do seu escolta Chema García Flores.

Resultado final: 79 puntos do Amics Castelló versus 78 do Leyma Básquet Coruña, tras unha moi boa primeira parte dos nosos, que se foron ao descanso con 14 puntos ao seu favor, e un gran partido do á-pivote laranxa Beqa Burjanadze, proclamado xogador MVP da xornada.

A remontada dos castellonencos fraguouse no seu bo terceiro cuarto que acurtou as distancias e deixounos a só dous puntos do equipo herculino. Un último cuarto máis igualado encheu de emoción as bancadas do pavillón e a afección local contribuíu a levantar aos seus, mentres o Leyma Básquet Coruña non cejaba no seu empeño de conquistar a ansiada vitoria. A falta de 21 segundos para acabar o choque, as táboas reinaban no marcador e volveron facelo a 4 segundos do bucinazo final. Pero, unha vez máis, o balón caeu ao lado do rival e os de Tito Díaz tiveron que paladear o sabor agridoce dunha nova derrota que, como outras, puido ser vitoria.

En declaracións do técnico laranxa tras o partido, a confianza dos locais foi clave para a súa remontada, unha confianza da que dificilmente poden gozar os nosos tendo en conta do que marca a clasificación, ademais de seguir castigados por lesións e de plantar cara todo o partido practicamente con só oito xogadores -en ausencia de Gediminas Zyle e sen Jesús Castro ao cento por cento-.

Só queda desexar que este domingo no partido que xogamos en casa ás 12:00 horas contra as Penas Huesca a vitoria sexa cor laranxa, coa axuda dunha afección consciente de que o seu equipo merece e necesita gañar para remontar o voo.