O Leyma despide a tempada cunha vitoria en Mendizorroza (76-82)

O Leyma Coruña gañou na cancha do Araberri (76-82), nun encontro que foi in crescendo e no que os coruñeses tomaron as rendas do partido no segundo cuarto.

O Leyma comezou o partido perdendo, pero houbo dúas ocasións nas que igualou o marcador. Con todo, o primeiro cuarto finalizou cun 18-17 favorable aos locais.

A partir do segundo tempo, o Leyma tomou a dianteira e non se detivo ata o final, a pesar de que lle custou pechar o partido máis do esperado. Un encontro controlado desde este momento, pero moi débil en contacto e faltas. Ningún dos dous equipos opúxose defensivamente demasiado, pero o Leyma foise ao descanso cun marcador positivo de 36-43.

O equipo laranxa, tras pasar por vestiarios, repuxo forzas e tivo un bo inicio marcado polos contraataques, bos tiros desde a liña dos 3 puntos e dominio do poste baixo. Neste cuarto, conseguiron distanciarse dos locais cunha abundante marxe, con todo custoulles pechar o partido.

No acto definitivo, os de Aranzana tiveron o tiro libre controlado, pero os vitorianos, con Robinson á fronte, crearon dificultades no un contra un. Con todo, o partido foi favorable para os herculinos que despediron a tempada cunha vitoria (76-82).