O Coliseum encheuse para ver á selección

O pano da Ruta Ñ2014 alzouse con vitoria española no Coliseum da Coruña. España rompeu o partido nun primeiro cuarto irresistible, no que os triplos de Pau Gasol e Ibaka levantaron á bancada. No segundo os de Orenga, tras deixar ao rival sen anotar durante o catro primeiros minutos, seguiron brillando e buscando o xogo interior. Os españois chegaron a gañar de 22 (34-12 e 38-16) neste período. Tras o descanso e unha gran saída de Pau, os canadenses reaccionaron aproveitando que as porcentaxes de España non foron tan excelsos como na primeira metade. No entanto, ao final a achega interior dun gran Felipe Reyes e Marc, e a seriedade de todo o grupo acabou pechando sen ningún apuro a primeira vitoria da xira.

Ao final do partido, o marcador deu a vitoria a España por 12 puntos, 82-70; pero o máis importante foi o espectacular ambiente que se rexistrou no Coliseum que mostrou un cheo absoluto.