Crónica Alevin Masculino 1ª División: Derbi coruñés na Polideportiva de Riazor Nº1

Visitaban o noso conxunto alevín a cancha das Calasancias no que era a volta do derbi coruñes da 1ª división autonómica.

Empezaban ben os locais tomando a dianteira no marcador por 8 - 4. No segundo período os laranxas cun parcial de 5 - 0, nos primeiros 4 primeiros minutos, neutralizaban a vantaxe dos colexiais e chegaríase ao final deste tempo con táboas no marcador. De novo un parcial favorable de 6-8 para os do Leyma no terceiro sexto leváballes ao intermedio con dous puntos de vantaxe 16-18.

Tras o descanso un tenteo de 6-7 puña 3 arriba aos visitantes para empezar o quinto período no que os do Básquet Coruña realizarían o seu mellor xogo e ampliarían a diferenza ata os 11 puntos. Arrincaban os colexiais o último sexto recortando a diferenza a 9 puntos, pero un triplo de Rubén puña a máxima diferenza a favor dos laranxas que aínda aumentarían ata os 16 puntos de vantaxe, un parcial de 6-2 a favor dos locais no último minuto do encontro deixaría o marcador no definitivo 35 - 47.

Calasancias - Básquet Coruña: 35 - 47 (8-4, 2-6, 6-8, 6-7, 4-12, 9-10)

Calancias: H. Dopazo, B. Moretti, A. Suarez, M. Esquinas, D. Proin, S. Sanchez, B. Santos, A. Couceiro, Ou. Diaz, R. Fandiño.

Básquet Coruña: Miguel Valín, Anxo Casais, Rubén Catoira, Nicolas, López, Rubén Comesaña, Aaron Souto, Mauro Conta, Pablo, Pérez, Román Pérez, Anxo Martínez, Xiao Losada.

Adestrador: Jorge López

A próxima xornada o Básquet Coruña visita a cacha do Culleredo na última xornada antes do parón do Nadal.

Adestrador: Alejandro Alonso