Outro enfrontamento máis para a épica no cuarto e haberá quinto partido (80-85).

O Leyma Coruña non puido conseguir o terceiro triunfo que lle dese o pase na serie ante o ICL Manresa (80-85) nun Palacio dos Deportes abarrotado e que non deixou de animar. Os laranxas terán que xogar o quinto e definitivo partido este martes día 15 ás 21.00 horas.

Os coruñeses comezaron dominando (10-2) ante un equipo visitante que iniciou o duelo de forma dubitativa. Co paso dos minutos os de Diego Ocampo íanse entoando e acababan mandando ao final do primeiro cuarto (18-19).

O segundo acto era unha tira e afrouxa con achega coral de xogadores como Olmos, Chuku ou Cooney. Ambas as escuadras íanse ao descanso con táboas no luminoso e todo por decidir tras o descanso (40-40)m

O paso de vestiarios sentaba mellor aos locais que con Olmos e Cooney puña unha pequena renda (50-43), pero tras pedir un tempo morto Manresa asinaba un 0-16 (50-59) e entón era Aranzana o que tiña que pedilo. Os herculinos, cun triplo de Abia e bos minutos na pintura deixaban ao Leyma Coruña oito abaixo (58-66).

A pesar da distancia de Manresa, os laranxas non viñan abaixo e paso a paso ían cortando as diferenzas ata que cun 'coast to coast' con mate de Cooney levantábase o Palacio dos Deportes de Riazor (78-75, min.38). Os nervios e os erros nalgunha canastra impediron un triunfo que habería finiquitado a serie ante un dos favoritos ao play-off de ascenso (80-85).