Os laranxas conquistan a segunda vitoria en casa, "un paso adiante importantísimo"

Importante vitoria a conseguida hoxe en Riazor por noso equipo LEB Ouro fronte ás Cociñas.com (95-83), nun encontro no que o conxunto coruñés logrou botar fantasmas fose da pista e balóns dentro do aro. O técnico Tito Díaz celebrou que os seus "mantiveron a cabeza fría" nos últimos minutos do partido, algo que faltou noutras ocasións e que levou a máis dunha derrota desde o inicio da tempada ata agora.

Tras un arranque de partido bastante igualado, os laranxas aproveitaron as debilidades defensivas do rival para ir aumentando distancias no marcador, onde chegaron a estar 22 puntos arriba, aínda que ao final do terceiro cuarto a vantaxe reduciuse a 13 puntos e nun momento do último período chegou a ser só de 5 tantos.

A preguntas dos xornalistas, Tito Díaz recoñeceu que os seus homes xogaran con confianza, boa defensa e bo ritmo, ao estilo do pasado choque contra o Prat Joventut, e que aguantaron o tirón cando no último cuarto os rioxanos tiveron o seu mellor serie de triplos, algúns espectaculares, e a menor vantaxe de puntos-o mínimo foi de 5 arriba- podía facer temer un desenlace como o do anterior partido en casa contra as Penas Huesca.

O adestrador do Leyma Básquet Coruña subliñou que "na nosa situación cada vitoria é un paso adiante importantísimo" e, a preguntas dos xornalistas sobre a destacada actuación de Beqa Burjanadze en leste e anteriores encontros, quixo lembrar que en parte "é tamén mérito dos seus compañeiros que o arroupan e apóiano", e puxo como exemplo o bo baloncesto exhibido hoxe por xogadores como Gediminas Zyle, Vladi Orlov, Angel Hernández ou Joan Creus.